Η βελόνα στην Ούρσουλα…

Nonews-NEWS.com



Η βελόνα στην Ούρσουλα…
http://www.nonews-news.com/2024/05/blog-post_375.html
May 24th 2024, 22:59








Να δείτε που την επιστολή προς την πρόεδρο της Κομισιόν, το περίφημο «Αγαπητή Ούρσουλα…» για την ακρίβεια, θα την πάει σκοινί κορδόνι τουλάχιστον ώς τις ευρωεκλογές. Εάν μάλιστα το αποτέλεσμα της 9ης Ιουνίου απέχει του επιθυμητού, θα την πάει έως του… διαόλου τη μάνα. Θα κολλήσει τη βελόνα… όπως την είχε κολλήσει από την εμφάνιση του… covid της ακρίβειας (κατ' αυτόν ήταν και συνεχίζει να είναι… εισαγόμενη, χωρίς ίχνος… εξαγωγής· αν και για την εξαγωγή θα πούμε δυο λογάκια παρακάτω…) στα «καλάθια» της… φτήνιας και στα… pass/κουπόνια της… ελεημοσύνης.




Το είπε στη Φλώρινα την Τρίτη: «Εστειλα μία επιστολή στην πρόεδρο της Επιτροπής…» (σαν να έλεγε: «Τι άλλο θέλατε να κάνω;..») συνεχίζοντας «… και μάλιστα η Επιτροπή μού απάντησε αναγνωρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων μας», που δεν ήταν αιτήματα, προτάσεις ήταν, αλλά μην τα θέλουμε και όλα… Ομως αυτό το «αναγνωρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων μας», τι το ήθελε; Το θεωρεί δικαίωση, να υποβάλλει προτάσεις στην Επιτροπή και η απάντηση της Επιτροπής να είναι: «Δίκιο έχετε!»; (Θα το πει και απόψε στη Βουλή)…




Και μετά ήρθε ο… έρωτας, προς την αντιπολίτευση: «… έρχεται και μας ασκεί κριτική, γιατί ζητάμε από την Ευρώπη να μας βοηθήσει σε ένα πρόβλημα το οποίο είναι αναγνωρισμένα ευρωπαϊκό». Σαφέστατη παραποίηση. Η αντιπολίτευση δεν αρνείται ότι το πρόβλημα είναι ΚΑΙ ευρωπαϊκό. Κριτικάρει την κυβέρνηση για το ελληνικό μέρος της ακρίβειας, που οι συγκριτικοί πίνακες το διαφοροποιούν προς το χειρότερο σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.


Οσο για την «εξαγωγή» ακρίβειας που προανέφερα. Στην επιστολή του προς την πρόεδρο της Κομισιόν ο πρωθυπουργός αναφέρεται στην «… ασύμμετρη δύναμη που έχουν πολυεθνικοί κολοσσοί ως προς τη διαφοροποιημένη τιμολογιακή πολιτική που ακολουθούν έναντι μεμονωμένων κρατών-μελών». Ετσι έκανε η Novartis μέσω της Ελλάδας και πλήρωσε βαρύ πρόστιμο… στις ΗΠΑ!


Πέτρος Μανταίος


efsyn.gr




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια