Πιέσεις ΑΔΑΕ προς ΕΥΠ για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη...

Nonews-NEWS.com



Πιέσεις ΑΔΑΕ προς ΕΥΠ για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη...
http://www.nonews-news.com/2024/05/blog-post_7836.html
May 23rd 2024, 19:25






 Δυσάρεστη αίσθηση προκάλεσε η πρόσφατη άρνηση της ΕΥΠ να συμμορφωθεί με την απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (ΣτΕ) όσον αφορά τους λόγους παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, στο σκάνδαλο των υποκλοπών που έχει φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση Μητσοτάκη...


Τη στιγμή λοιπόν που η ΕΥΠ –η οποία υπάγεται στο Μέγαρο Μαξίμου από το 2019, με απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη– κρατά στο σκοτάδι την αλήθεια και περιορίζεται να μιλά αορίστως για «λόγους εθνικής ασφάλειας», η ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών) φέρεται να ετοιμάζει νέο αίτημα προς την Υπηρεσία Πληροφορίων, προκειμένου να παραδοθεί η πλήρης αιτιολογία της παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη. 


Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», η υποβολή του εγγράφου πιθανολογείται ότι θα ακολουθήσει τη συνεδρίαση τα επόμενα 24ωρα της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ, η οποία θα συζητήσει όλα τα δεδομένα μετά την πρώτη απάντηση της ΕΥΠ προ 15 ημερών.


Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει προαναγγείλει πως θα απευθυνθεί και πάλι στη Δικαιοσύνη, σε περίπτωση που δεν εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ. Σήμερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν ξεκάθαρος, μιλώντας στην εκπομπή «Ραντάρ» με τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 98,4»:  «Ο κ. Μητσοτάκης είναι υπεύθυνος της ΕΥΠ. Δεν συζητά για αυτό για το οποίο είναι ο ίδιος υπεύθυνος. Όποιος δεν σεβαστεί και δεν υλοποιήσει την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας που με δικαίωσε, θα με βρει νομικά απέναντί του. Όποιος - το ξαναλέω – είτε στην ΑΔΑΕ είτε στην ΕΥΠ είτε στο Μαξίμου δεν σεβαστεί την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας, τότε θα κινηθώ νομικά εναντίον του. Όταν μιλάς για κράτος δικαίου και διάκριση των εξουσιών, πρώτα απ' όλα πρέπει να σέβεσαι τη δικαιοσύνη. Όταν δεν σέβεσαι τη δικαιοσύνη, κάτι δεν πάει καλά. Πήρε μια απόφαση η δικαιοσύνη. Πρέπει να υπάρξει ενημέρωση στο θύμα για τον φάκελο και την αιτιολόγηση. Να υλοποιηθεί η απόφαση της δικαιοσύνης, τίποτα παραπάνω. Όποιος, λοιπόν, μπει εμπόδιο στην εφαρμογή των αποφάσεων της δικαιοσύνης σε αυτή τη νοσηρή υπόθεση, νομικά θα κινηθώ εναντίον του, διότι επιτρέπει στο παρακράτος να παίζει με την αξιοπρέπειά μου».


Σήμερα, επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, όταν ρωτήθηκε για το εάν έχει ενημερωθεί ο πρωθυπουργός για τις πρόσφατες εξελίξεις και για την άρνηση της ΕΥΠ να απαντήσει στο αίτημα της ΑΔΑΕ, απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας και σημείωσε μιλώντας γενικόλογα: «Γίνονται όλα όσα προβλέπονται υπηρεσιακά. Η ΕΥΠ είναι μια μυστική Υπηρεσία, με συγκεκριμένη δομή και λειτουργία, όπως συμβαίνει σε όλα τα κράτη. Έχει απαντήσει, κιόλας -αν δεν κάνω λάθος- χθες ρωτήθηκε ο Πρωθυπουργός και απάντησε. Μένω στην απάντησή του αυτή και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε και κάτι περισσότερο, γιατί μιλάμε για κάτι μεταξύ μιας μυστικής Υπηρεσίας και μιας Ανεξάρτητης Αρχής».


→ Σήμερα το μεσημέρι παραδόθηκε εξώδικο από τον Νίκο Ανδρουλάκη στον Πάνο Καμμένο για τη χθεσινή ανάρτηση του πρώην υπουργού στο «X», ο οποίος είπε πως «Αν βγει στη δημοσιότητα γιατί παρακολουθούσε η ΕΥΠ (πολύ σωστά ) τον Ανδρουλάκη μπορεί να μην μπει το ΠΑΣΟΚ καν στην Ευρωβουλή».




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια