Περιμένουν τη Μενδώνη...

Nonews-NEWS.com



Περιμένουν τη Μενδώνη...
http://www.nonews-news.com/2024/05/blog-post_302.html
May 10th 2024, 10:15






Την απόφαση της Λίνας Μενδώνη περιμένουν οι εκδότες και η ΕΕΤΤ για το κρίσιμο ζήτημα της απόδοσης πνευματικών δικαιωμάτων από την Google...

Εάν το υπουργείο Πολιτισμού προκρίνει τον συμψηφισμό εξόδων προβολής από την Google των εφημερίδων και των ιστοσελίδων, για τη χωρίς άδεια εκμετάλλευση του περιεχομένους τους, τότε οι εκδότες θα προσφύγουν στην ΕΕ. 
Σημειώνεται πως η διαδικασία του συμψηφισμού δεν προβλέπεται στην ελληνική νομοθεσία, αλλά υπάρχουν δυνάμεις στην ΕΕΤΤ που θέλουν να την επιβάλουν. 
Την ίδια ώρα, στη Γερμανία η νομοθεσία προβλέπει την αποζημίωση των εκδοτών με 11% επί των συνολικών εσόδων της Google στη χώρα, στον Καναδά με το 4%, στην Ελβετία με το 11,1% επί των εσόδων του Google Search που αφορά ειδησεογραφικό περιεχόμενο και με 12,6% στις ΗΠΑ για την ίδια κατηγορία εσόδων.

Πρόσθετη αμοιβή 50%, πέρα από την αρχική, υποχρεούται να καταβάλει κάθε ραδιοτηλεοπτικό Μέσο όταν μεταδίδει επαναλήψεις, χωρίς να χρειάζεται άλλη συναίνεση από τον δημιουργό, πέρα από την αρχική.
 Η διάταξη αυτή προστέθηκε στον ν. 5105/2024 και ισχύει στις περιπτώσεις που δεν υφίσταται κάποια άλλη συμφωνία. Στις επόμενες επαναλήψεις η αμοιβή ορίζεται στο 20%. Ο ίδιος κανόνας θα ισχύει και για τις συγγενείς επιχειρήσεις ΜΜΕ, με πρώτο πεδίο εφαρμογής ενδεχομένως τους ομίλους που έχουν στην κατοχή τους δύο τηλεοπτικούς σταθμούς.
Τυπολογίες





You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια