Ορκίστηκε πρόεδρος ο Πούτιν: «Θα νικήσουμε μαζί...»

Nonews-NEWS.com



Ορκίστηκε πρόεδρος ο Πούτιν: «Θα νικήσουμε μαζί...»
http://www.nonews-news.com/2024/05/blog-post_71.html
May 7th 2024, 14:08






«Το να κυβερνώ τη Ρωσία, μια χώρα 140 εκατομμυρίων ανθρώπων, αποτελεί «ένα ιερό καθήκον», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του, αφότου ορκίστηκε για μια πέμπτη θητεία...
στην ηγεσία της χώρας του, επικεφαλής της οποίας είναι εδώ και σχεδόν 25 χρόνια, απουσία οποιασδήποτε ανεκτής αντιπολίτευσης.

«Είναι μια μεγάλη τιμή, μια ευθύνη και ένα ιερό καθήκον», είπε ο Πούτιν, από την αίθουσα Αντρεγιέφσκι, στο Κρεμλίνο, στη Μόσχα.

Ο Πούτιν υποσχέθηκε σήμερα στους Ρώσους, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την ορκωμοσία του, ότι θα νικήσουν «μαζί» και θα βγουν πιο «ισχυροί» από μια «δύσκολη περίοδο», μεσούσης της ένοπλης σύρραξης με την Ουκρανία.

«Είμαστε ένας ενωμένος και μεγάλος ναός και μαζί θα ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο (...). Μαζί θα νικήσουμε», τόνισε ενώπιον 2.500 ανθρώπων. Επιπλέον είπε ότι η Ρωσία δεν αποκλείει τον διάλογο με τη Δύση, όμως αυτός πρέπει να γίνεται επί ίσοις όροις.

Στη σύντομη ομιλία του, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε πως η χώρα του είναι ανοικτή στο να αναπτύξει σχέσεις με άλλες χώρες, τις οποίες περιέγραψε ως την «παγκόσμια πλειοψηφία».

Το κρατικό σύστημα της Ρωσίας πρέπει να ανθεκτικό σε οποιαδήποτε απειλή και πρόκληση, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ορκίστηκε για μια νέα εξαετή θητεία σήμερα σε μια τελετή που έλαβε χώρα στο Κρεμλίνο, την οποία μποϊκόταραν οι ΗΠΑ και άλλες χώρες της Δύσης, λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν, που βρίσκεται στην εξουσία με την ιδιότητα του προέδρου ή του πρωθυπουργού από το 1999, ξεκινά τη νέα του θητεία δύο και πλέον χρόνια αφότου έστειλε χιλιάδες στρατεύματα στην Ουκρανία, όπου οι ρωσικές δυνάμεις κερδίζουν πλέον έδαφος, έπειτα από σειρά ανατροπών και επιδιώκουν να προχωρήσουν περαιτέρω ανατολικά.






You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια