Οι κινήσεις της Μαρίνας Σάττι για την Παλαιστίνη και οι αντιδράσεις...

Nonews-NEWS.com



Οι κινήσεις της Μαρίνας Σάττι για την Παλαιστίνη και οι αντιδράσεις...
http://www.nonews-news.com/2024/05/blog-post_526.html
May 10th 2024, 18:08





ΒΙΝΤΕΟ...

Πλήθος σχολίων έχει προκαλέσει η αντίδραση της Μαρίνας Σάττι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου των καλλιτεχνών που προκρίθηκαν στον τελικό του 68ου διαγωνισμού της Eurovision, το Σάββατο, στο Malmö Arena της Σουηδίας. Τα αντιπολεμικά μηνύματα και η αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη κυριαρχούν στον φετινό διαγωνισμό, παρά τις προσπάθειες της EBU να κρύψει τις αντιδράσεις και να ασκήσει λογοκρισία και «no politica» χαρακτήρα στον διαγωνισμό...




Κατά τη διάρκεια ερώτησης προς την εκπρόσωπο του Ισραήλ, Eden Golan, η Μαρίνα Σάττι «πιάστηκε» από κάμερες δημοσιογράφων να χασμουριέται και να δείχνει την εξάντλησή της, κάνοντας πως κοιμάται επάνω στο τραπέζι. Αυτό το στιγμιότυπο σχολιάζεται σήμερα σε όλα τα social media με αρκετούς χρήστες να αποθεώνουν την τραγουδίστρια για τη θέση που πήρε απέναντι στη συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό τραγουδιού, ενώ άλλοι να μιλούν για αγένεια.







Την ίδια χρονική στιγμή αντέδρασε και ο Ολλανδός καλλιτέχνης Joost Klein, αφού σκεπάστηκε με τη σημαία της χώρας του. Παρομοίως, ο Ελβετός διαγωνιζόμενος μοιάζει να αδιαφορεί για την ισραηλινή απάντηση και... γέρνει προς τα πίσω. 
 



Εξηγήσεις από την ελληνική αποστολή


«Σε καμία περίπτωση η Μαρίνα δεν είχε σκοπό να προσβάλει την ισραηλινή αντιπροσωπεία», υποστήριξαν από την ελληνική αποστολή μετά τον σάλο που ξέσπασε στα social media. «Από την αρχή της συνέντευξης Τύπου αλληλεπιδρούσε και επικοινωνούσε με τους δημοσιογράφους στην αίθουσα τύπου και τους καλλιτέχνες στο πάνελ, όπως έκαναν και πολλοί συνάδελφοί της» αναφέρουν και σημειώνουν πως «αν δει κανείς ολόκληρο το βίντεο θα διαπιστώσει ότι η Μαρίνα, δεν μπορούσε να κρύψει την κούρασή της σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου λόγω του εξοντωτικού προγράμματος των τελευταίων ημερών και όχι μόνο κατά τις δηλώσεις της Eden στην οποία εύχεται καλή επιτυχία στον τελικό».


«Καρπούζια» αλληλεγγύης 


Η Μαρίνα Σάττι πάντως δεν έχει κρύψει την στήριξή της στην Παλαιστίνη και δεν μοιάζει να επηρεάζεται από τις αντιδράσεις. Σήμερα το πρωί, η τραγουδίστρια έστειλε νέο αντιπολεμικό μήνυμα στήριξης της Παλαιστίνης, μέσω του καναλιού της στο Instagram. Ειδικότερα, έστειλε στους ακολουθούς της ένα μήνυμα με πέντε emoji καρπούζια -  φρούτο που συμβολίζει την Παλαιστίνη στα social media, καθώς φέρει τα χρώματα της σημαίας της.


Inst





Ακόμα, την Τετάρτη, στα παρασκήνια του διαγωνισμού η Μαρίνα Σάττι φορούσε ρούχα της παλαιστινιακής εταιρείας «Trashy Clothing» και το επεσήμανε και σε βίντεο που έκανε στα socialmedia.







Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα έξω από το Malmö Arena, διαμαρτυρόμενοι για την συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό ενώ εξελίσσεται ο πόλεμος στη Γάζα. Κατά τη διάρκεια της τελικής πρόβας του Ισραήλ, την Τετάρτη, οι θεατές γιούχαραν την τραγουδίστρια που έφυγε άρον άρον από το stage.


Χθες, στον β' ημιτελικό, η EBU κατηγορήθηκε από τα διεθνή Μέσα πως έκανε χρήση τεχνολογίας για να «κρύψει» τις αποδοκιμασίες εντός του σταδίου -με ψεύτικα χειροκροτήματα- και να μην φτάσουν στα αυτιά των εκατομμύριων θεατών. 





Ελληνοτουρκική φιλία και αλληλεγγύη των λαών 


Kατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, Τούρκος δημοσιογράφος απευθύνθηκε στη Μαρίνα Σάττι λέγοντας πως «απόψε εκπροσώπησες όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά τα Βαλκάνια και την Τουρκία. Aπόψε μας ένωσε πραγματικά η μουσική. Τι σκέφτεσαι επ' αυτού;». 


«Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτό που είπες, ειδικά από την στιγμή που δεν είναι εδώ η Βουλγαρία και η Ρουμανία. Αυτό που είπες είναι και η αλήθεια. Αγαπάμε πραγματικά την Τουρκία και θέλω να επαναλάβω εδώ, απόψε κάτι που έχω ξαναπεί. Είχα έναν δάσκαλο μουσικής που μου δίδασκε κλίμακες (σκάλες) από την ανατολική Μεσόγειο. Έτσι ακούγαμε τραγούδια από την Τουρκία, την Ελλάδα, το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν. Προσπαθούσα να καταλάβω πώς γίνεται να έχουν τόσα κοινά και ποιες είναι οι διαφορές τους», είπε αρχικά η ερμηνεύτρια. 


«Ο δάσκαλος μου, μού είπε κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Πως η ηλικία της κουλτούρας και των παραδόσεων αυτής της περιοχής του κόσμου, είναι πολύ μακροβιότερη από την ηλικία των συνόρων μεταξύ αυτών των χωρών. Αναμφισβήτητα λοιπόν, μοιραζόμαστε πολλά. Σας αγαπάμε και σε ευχαριστώ πολύ», σχολίασε η Μαρίνα Σάττι στέλνοντας το καλύτερο μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης μεταξύ των λαών. 


Δείτε τις απαντήσεις της Σάττι από το 21:15: 

efsyn.gr




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια