Ποιοι και γιατί ενοχλήθηκαν με τη Μαρίνα Σάττι;

zoornalistas.com

Περιήγηση στον ζωολογικό κήπο των media, της ενημέρωσης και της (μικρο)πολιτικής

Ποιοι και γιατί ενοχλήθηκαν με τη Μαρίνα Σάττι;
https://www.zoornalistas.com/2024/05/blog-post_99.html
May 10th 2024, 20:02




Τις αντιδράσεις και τα υβριστικά σχόλια κατά της Μαρίνας Σάττι, που κατά πολλούς έστειλε μήνυμα υπέρ της Παλαιστίνης κατά την συνέντευξη Τύπου μετά τον β' ημιτελικό της Eurovision, καυτηριάζει με ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά.
Πηγές της ελληνικής αποστολής, εν μέσω αντιδράσεων στα social media, υποστήριξαν πως τα χασμουρητά της τραγουδίστριας δεν ήταν μήνυμα αποδοκιμασίας προς το Ισραήλ, αλλά σημάδι της κούρασής της.
Η Νέα Αριστερά σημειώνει πάντως προς όσους της επιτίθενται: «Ενοχλήθηκαν άραγε επειδή στηρίζουν το έγκλημα στη Γάζα;» Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ν.ΑΡ.:«Εκατοντάδες πολίτες έξω αλλά και συμμετέχοντες μέσα στον διαγωνισμό της Eurovision έχουν εκφράσει την αντίθεση τους στην γενοκτονία που συντελείται στην Γάζα και την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό.
Η απαγόρευση ανάρτησης Παλαιστινιακών συμβόλων από την EBU οδήγησε καλλιτέχνες να εκφράσουν με δημιουργικούς τρόπους την στάση τους κατά του εγκλήματος του Ισραήλ που κορυφώνεται αυτές τις ημέρες στη Ράφα.
Το είδαμε στην συνέντευξη τύπου όπου έδωσε το παρών η εκπρόσωπος του Ισραήλ. Από το πρωί η Μαρίνα Σάττι έχει γίνει στόχος χυδαίων επιθέσεων ακόμα και απειλών από φιλοκυβερνητικούς και ακροδεξιούς, ανώνυμους και επώνυμους λογαριασμούς στα Social Media, που «ψάχνονται» να επιτεθούν αδιάκριτα σε όποιον ή όποια θεωρούν ότι αμφισβητεί το δικό τους αφήγημα.
Ενοχλήθηκαν άραγε επειδή στηρίζουν το έγκλημα στη Γάζα;
Αν συμβολικές αντιδράσεις προσβάλλουν κάποιους περισσότερο από μια εν εξελίξει Γενοκτονία είναι σαφές πού υπάρχει το πρόβλημα.
Η σιωπή είναι συνενοχή, οι ίσες αποστάσεις απέναντι σε μια Γενοκτονία δεν μπορούν να υπάρξουν».




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/FfCjQp
Σχόλια