Η αγωνία επιστρέφει...

Nonews-NEWS.com



Η αγωνία επιστρέφει...
http://www.nonews-news.com/2024/05/blog-post_665.html
May 9th 2024, 14:00






Φουντώνει η ανησυχία μετά την ξαφνική ανακοίνωση της AstraZeneca σχετικά με το εμβόλιό της για την Covid-19. Τα ερωτήματα και οι αντιδράσεις είναι αρκετά, καθώς, παρά το γεγονός ότι η βρετανική εταιρεία...
λέει πως αποσύρει το εμβόλιό της για εμπορικούς λόγους, η ανακοίνωση έρχεται λίγες ημέρες μετά την παραδοχή πως σε σπάνιες περιπτώσεις έχει προκαλέσει θρομβώσεις.
Όπως ήταν αναμενόμενο το θέμα απασχολεί έντονα και την ελληνική κοινωνία, καθώς, ιδιαίτερα στον πρώτο γύρο εμβολιασμού η επιλογή για το εμβόλιο της AstraZeneca έγινε υποχρεωτική και σχεδόν με όρους εκβιασμού για αρκετές ηλικιακές ομάδες.
Τρεις θάνατοι γυναικών

Αίσθηση προκάλεσαν οι σημερινές δηλώσεις της Αθηνάς Λινού, καθηγήτριας Επιδημιολογίας και βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στο Open ανέφερε ότι έχουν καταγραφεί τρεις θάνατοι γυναικών, επισημαίνοντας ότι τα περιστατικά των επιπλοκών στην Ελλάδα υπολογίζονται σε πάνω από εκατό. Σημειώνεται ότι χορηγήθηκαν περίπου 400.000 δόσεις από το εμβόλιο.

Στον ΑΝΤ1 μίλησε, σήμερα, και ο Αλέξανδρος Μεταξάκης, στον οποίο εμφανίστηκε η σπάνια παρενέργεια του εμβολίου.

Ο κ. Μεταξάκης εξήγησε ότι περίπου 15 ημέρες μετά τον εμβολιασμό του με το προϊόν της AstraZeneca έπαθε δύο θρομβώσεις και αναγκάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργεία.

Η περιπέτειά του κράτησε εννέα μήνες, ενώ έχει ήδη καταθέσει αγωγή κατά της εταιρείας και του ελληνικού δημοσίου, η οποία εκδικάζεται στις 10 Οκτωβρίου.

«Από την εταιρεία και το ελληνικό δημόσιο δεν επικοινώνησε ποτέ κανένας μαζί μου», επεσήμανε ο Αλέξανδρος Μεταξάκης και ανέφερε ότι σε επικοινωνία που είχε με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού μετά τα χειρουργεία στα οποία υπεβλήθη «μου είπαν να κάνω και τη δεύτερη δόση και ταλαιπωρήθηκα επί 7 μήνες γιατί προσπαθούσα να βγάλω ένα έγγραφο το οποίο να λέει ότι δεν πρέπει να κάνω τη δεύτερη δόση».
Εφ. Συν.





You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια