Μητσοτάκης: «Θα θέσω στον Ερντογάν ζήτημα για τη Μονή της Χώρας...»

Nonews-NEWS.com



Μητσοτάκης: «Θα θέσω στον Ερντογάν ζήτημα για τη Μονή της Χώρας...»
http://www.nonews-news.com/2024/05/blog-post_51.html
May 8th 2024, 01:30






Το ζήτημα της μετατροπής της Μονής της Χώρας σε τζαμί θα θέσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όταν συναντηθεί μαζί του την ερχόμενη Δευτέρα...

όπως ο ίδιος προανήγγειλε σε διάλογο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο πρωθυπουργόςς κατά την καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφέρθηκε ειδικότερα στην επικείμενη επίσκεψη του στην Τουρκία στις 13 Μαΐου και πρόσθεσε:

"Με την ευκαιρία θέλω να εκφράσω και τη δημόσια, έντονη δυσαρέσκεια μου, διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των Ελλήνων, για την αχρείαστη μετατροπή ενός ιστορικού τεμένους σε τζαμί. Μία ενέργεια η οποία προσβάλλει την πλούσια ιστορία της ίδιας της Κωνσταντινούπολης ως σταυροδρόμι πολιτισμών. Ένα ζήτημα που βεβαίως θα θέσω στον κ. Ερντογάν, όταν τον συναντήσω".

Πάντως, ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την πολιτική του ελληνοτουρκικού διαλόγου. Χαρακτήρισε την επίσκεψη του στην Άγκυρα μία ευκαιρία επαναξιολόγησης της προσπάθειας προσέγγισης των δύο χωρών, η οποία όμως τόνισε ότι σε πολλά επίπεδα έχει αποτελέσματα.

"Προσεγγίζουμε την tουρκία με αυτοπεποίθηση και χωρίς αυταπάτες ότι οι θέσεις της θα αλλάξουν", ξεκαθάρισε ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης. Τόνισε όμως επίσης: "Θεωρώ ότι ακόμη και όταν διαφωνούμε, τα κανάλια επικοινωνίας πρέπει να είναι ανοιχτά και όταν διαφωνούμε να διαφωνούμε χωρίς εντάσεις και κλιμακώσεις στο πεδίο".





You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια