Βραβείο για την ανάπτυξη του ίντερνετ σε αγροτικές και νησιωτικές περιοχές πήρε η Ελλάδα



Το βραβείο παρέλαβε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο των «European Broadband Awards 2017», που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Βραβείο για την ανάπτυξη του ίντερνετ σε αγροτικές και νησιωτικές περιοχές στην Ελλάδα έλαβε η χώρα μας από την Κομισιόν, στο πλαίσιο των «European Broadband Awards 2017». Το ελληνικό project ξεχώρισε ανάμεσα σε 49 υποψηφιότητες από τις οποίες οι 15 έφτασαν ως το τελικό.


Στην ίδια κατηγορία με την ελληνική πρόταση ξεχώρισαν η γερμανική και η ισπανική, αλλά τελικά το βραβείο κέρδισε η Ελλάδα. Τρεις γενικές διευθύνσεις της Κομισιόν συνεργάζονται για αυτά τα βραβεία, αυτές της που ασχολούνται με την Συνδεσιμότητα, την Περιφέρεια και την Αγροτική ανάπτυξη. Στην τελετή, οι δύο από τους τρεις Επιτρόπους, η Κ.Κρέτσου και ο Φ. Χόγκαν ήταν παρόντες για να απονείμουν τα βραβεία.

"Το έργο rural broadband δίνει ευρυζωνικές υπηρεσίες σε 500.000 πολίτες αγροτικών & απομακρυσμένων περιοχών. Θα το χαρακτήριζα “ναυαρχίδα”, αφού λειτουργεί ως σημείο εκκίνησης, ώστε η Ελλάδα να πραγματοποιήσει ένα άλμα στην κοινωνία του Gigabit. Φέρνουμε το αύριο σήμερα για όλους." τόνισε με ανάρτησή του ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και συμπλήρωσε "το γεγονός ότι η Ελλάδα βραβεύθηκε στα «european broadband awards 2017» αποδεικνύει ότι αναγνωρίζουμε πως η ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών οφείλει να λειτουργήσει ως εργαλείο σύγκλισης & βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου.Όχι ως πηγή ανισοτήτων."



Σχόλια