Ταχύτερο Internet με... αλουμινόχαρτο; Ναι, το λένε και οι ειδικοί!




Πιο σταθερό και ασφαλές Wi-Fi με... αλουμινόχαρτο

Η επιστήμη επιβεβαιώνει ότι, καμιά φορά, οι απλές λύσεις είναι τελικά και οι καλύτερες!

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Darthmouth κατέληξαν στο ότι το... αλουμινόχαρτο μπορεί να βελτιώσει την κάλυψη και την ασφάλεια των ασύρματων δικτύων Wi-Fi, επιτρέποντας τον καλύτερο έλεγχο της κατεύθυνσης της ακτινοβολίας.

Πριν βέβαια αρχίσετε να ξετυλίγετε το ρολό που έχετε φυλάξει στο ντουλάπι σας για να καλύψετε το router σας, επιτρέψτε μας να διευκρινίσουμε: Στην ουσία οι επιστήμονες κατάφεραν να κατασκευάσουν μια ιδιόμορφη κεραία, η οποία βασίζεται σε ειδικού σχήματος αντικείμενο και που μπορεί, με μικρό κόστος, να κατασκευαστεί από εκτυπωτές 3D. Αυτή στη συνέχεια καλύπτεται από αλουμινόχαρτο – ναι, αυτό που μπορείτε να αγοράσετε από το σούπερ μάρκετ!

“Με μια απλή επένδυση των $35 και έχοντας μελετήσει τις ανάγκες κάλυψης, είναι δυνατόν να κατασκευαστεί ένας παραμετροποιημένος ανακλαστήρας ακτινοβολίας, του οποίου οι επιδόσεις ξεπερνούν αυτές κεραιών που ίσως κοστίζουν χιλιάδες δολάρια”, εξηγεί η Xia Zhou, καθηγήτρια στο Darthmouth.

Οι επιστήμονες μελέτησαν πολλούς τύπους κεραιών, ενώ δοκίμασαν ακόμα και μη αποδεδειγμένες επιστημονικά λύσεις, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν αυτές έχουν λογική βάση. Μετά από αρκετές προσπάθειες, κατέληξαν σε συγκεκριμένα σχήματα, τα οποία είναι πράγματι δυνατόν να βελτιώσουν την κάλυψη των δικτύων Wi-Fi σε προκαθορισμένους χώρους.


Η ιδέα πίσω από αυτούς τους ανακλαστήρες είναι απλή: Λειτουργούν ως “αγωγοί” ακτινοβολίας, στοχεύοντας συγκεκριμένους χώρους για να βελτιώσουν την κάλυψη σε αυτούς, ενώ παράλληλα αποτρέπουν τις “διαρροές” σε τοποθεσίες από όπου κάποιος θα μπορούσε να αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε ένα δεδομένο δίκτυο.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το θέμα εδώ. Μέχρι να κατασκευάσετε τη δική σας DIY κεραία, απολαύστε το παρακάτω βίντεο:






via: gr.pcmag.com
Σχόλια