Ο Μητσοτάκης απέπεμψε τον Σπήλιο Λιβανό - Νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιος Γεωργαντάς

Ο Υπουργός παραδέχθηκε ότι θα έπρεπε να έχει αντιδράσει διαφορετικά και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού Με απόφαση του Κυριάκου

Ο Υπουργός παραδέχθηκε ότι θα έπρεπε να έχει αντιδράσει διαφορετικά και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού

Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη αντικαταστάτης του μέχρι πρότινος υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού είναι ο μέχρι σήμερα Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς.
Η ορκωμοσία του νέου Υπουργού ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα γίνει αύριο στις 13:30.

Η θέση του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την οποία κατείχε μέχρι σήμερα ο κ. Γεωργαντάς, δεν καλύπτεται.
Νωρίτερα, την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, η οποία έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Αφορμή στάθηκε, η αδράνεια του κ. Λιβανού παρουσία του Δημάρχου Σπάρτης κ. Δούκα σε αναφορά για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007 και τη στάση που τήρησε η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Σημειωτέον ότι ο Σπήλιος Λιβανός ήταν συμμαθητής του Κυριάκου Μητσοτάκη και ανήκει στον πολύ στενό πυρήνα των φίλων και συνομιλητών του.
Όμως αυτό δεν στάθηκε ικανό να αποτρέψει την αποπομπή του.
Όπως ανακοινώθηκε, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό και του ζήτησε εξηγήσεις για την αντίδρασή του στην απαράδεκτη αναφορά του Δημάρχου Σπάρτης κ. Πέτρο Δούκα για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007.
Ο Υπουργός παραδέχθηκε ότι θα έπρεπε να έχει αντιδράσει διαφορετικά και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού.
Η παραίτηση του κ. Λιβανού έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό.
Ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες.

Το επεισόδιο με τον Πέτρο Δούκα

Ο Δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, σε σύσκεψη στις 2 Φεβρουαρίου στη Σπάρτη για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους πληγέντες από τον παγετό, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού, δήλωσε τα εξής:
«Όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007.
Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε» ακούγεται να λέει ο Πέτρος Δούκας, κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης μέσω Facebook από την ιστοσελίδα lakones.
«Έχουν μείνει αξέχαστα τα χρόνια αυτά…» ακούγεται κάποιος από τη σύσκεψη να λέει.
«Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι, εκεί που πέφταμε με 15% θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι»… συμπλήρωσε ο δήμαρχος Σπάρτης.
Ένα στέλεχος παρεμβαίνει για να επισπεύσει ο κ. Δούκας την κουβέντα για το θέμα των αποζημιώσεων από τον παγετό και τότε φαίνεται να παρεμβαίνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός και να λέει «αυτό πρέπει να το απαντήσουμε, από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί …και υπολειπόμεθα ότι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιία».



bankingnews.gr
Σχόλια