Οι γερμανικές αρχές παρακολουθούν τους πολίτες, μέσω των Η/Υ. Αυτά τα ζώα οι Γερμανοί νομίζουν ότι έχουν δημοκρατία!

Σάλο προκαλεί στη Γερμανία η κατηγορία ότι οι γερμανικές Αρχές ενδέχεται να παραβιάζουν τη γερμανική νομοθεσία χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα ιό τύπου Δούρειος Ιππος για να παρακολουθούν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές πολιτών.
Η κυβέρνηση διαψεύδει ότι εμπλέκονται ομοσπονδιακές υπηρεσίες, αλλά ο εκπρόσωπος της Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε πως η καγκελάριος θεωρεί τις κατηγορίες πολύ σοβαρές. Η Chaos Computer Clubκ, (CCC) η γερμανική οργάνωση των χάκερ, των πειρατών των ηλεκτρονικών υπολογιστών, ανακοίνωσε πως έσπασε το εν λόγω κατασκοπευτικό πρόγραμμα που χρησιμοποιούν οι γερμανικές Αρχές.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που μπορεί να ελέγχει τον υπολογιστή κάποιου από μακριά χωρίς αυτός να το γνωρίζει, να ψάχνει τα περιεχόμενά του και να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή για να παρακολουθεί τον χώρο στον οποίο βρίσκεται μέσω του μικροφώνου του και της κάμεράς του. Η CCC ανακοίνωσε το Σάββατο πως περιήλθαν στην κατοχή της σκληροί δίσκοι που περιείχαν ένα «κρατικό κατασκοπευτικό πρόγραμμα» που, όπως υποστήριξε, χρησιμοποιείται από γερμανούς ερευνητές για να επιτηρούν τις επικοινωνίες στο Διαδίκτυο.
 Το πρόγραμμα μεταδίδει πληροφορίες μέσω ενός σέρβερ στις ΗΠΑ. Εκτός από τις λειτουργίες της παρακολούθησης, μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί για να «φυτευτούν» φάκελοι στον υπολογιστή κάποιου. Τα προγράμματα Δούρειος Ιππος εισάγονται σε έναν υπολογιστή μέσω ενός φαινομενικά αθώου email και εγκαθίστανται χωρίς να το γνωρίζει ο χρήστης του υπολογιστή. Το 2007, το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει πως σχεδίασε έναν Δούρειο Ιππο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ερευνηθούν οι σκληροί δίσκοι υπόπτων για τρομοκρατία.
 Την Κυριακή, το υπουργείο Εσωτερικών αρνήθηκε ότι το πρόγραμμα χρησιμοποιήθηκε από την Ομοσπονδιακή Εγκληματολογική Υπηρεσίας. Ωστόσο, στη δήλωση που εξέδωσε δεν αποκλείει ρητά την πιθανότητα το πρόγραμμα να χρησιμοποιήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις κάποιου από τα ομόσπονδα γερμανικά κρατίδια. Αν οι καταγγελίες της CCC αληθεύουν, τότε το πρόγραμμα περιλαμβάνει λειτουργίες που απαγορεύονται ρητά από το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας. Το ανώτατο γερμανικό δικαστήριο έχει αποφανθεί πως η ον λάιν κατασκοπεία επιτρέπεται μόνο όταν υπάρχουν συγκεκριμένες αποδείξεις ότι κινδυνεύουν πρόσωπα ή η κοινωνία.
 
Σχόλια