Μαύρο και πάλι στην ΕΡΤ σήμερα

Από τις 18.00 της Πέμπτης, η φωνή και η εικόνα της ΕΡΤ θα πάψει να μεταδίδεται στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε και πάλι μαύρο. Να ρίξει και τον 2ο δορυφόρο που χρησιμοποιούσαν οι εργαζόμενοι για τη μετάδοση του προγράμματος.
Τα παραπάνω καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και καλούν όλους να κρατήσουν τα ραδιόφωνα συντονισμένα στα μεσαία και να επικοινωνούν με τους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ.

"Ρίχνουν ξανά «μαύρο» εκεί όπου δώσαμε φως και χρώμα πάνω από 4 μήνες τώρα. Προσπαθούν και πάλι να μας φιμώσουν. Θα κάνουμε τα πάντα για να μην τα καταφέρουν.
 
Κρατήστε τα ραδιόφωνα σας συντονισμένα στην συχνότητα των μεσαίων. Επικοινωνήστε με τους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ που βρίσκονται στην περιοχή σας. Και το σπουδαιότερο, συντονιστείτε με το ertopen.com, το thepressproject.gr αλλά και όποιο άλλο ιστότοπο προσφέρει το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης διαδικτυακά.
 
Είναι πλέον εξαιρετικά πιθανό η επιχείρηση του «μαύρου» να συνοδευτεί με μια επιχείρηση εκκένωσης του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής αλλά και όλων των άλλων εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα. 
 
Σας καλούμε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Επικοινωνήστε με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Συμβάλετε στην περιφρούρηση και στην πληροφόρηση, στην ενημέρωση. Σταθείτε στο πλευρό μας. Για να συνεχίσει να ακούγεται η αδέσμευτη φωνή του λαού από τις συχνότητες της ΕΡΤ"
 
Προσφυγή της ΠΟΕΣΥ για την ΕΡΤ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
 
"Μετά την απομόνωση από όλα τα δημοκρατικά κόμματα της αντιπολίτευσης, για τη ΝΕΡΙΤ και «Δ.Τ», κατά την ψήφιση σχετικής τροπολογίας μόνο από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, πριν ανακοινώσει το ΣτΕ την απόφασή του για τη νομιμότητα ή όχι της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που επέβαλε τον «ξαφνικό θάνατο στην ΕΡΤ» και την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας κατά παραγγελία του Αρείου Πάγου για τα «σκάνδαλα» στη Δ.Τ, η ΠΟΕΣΥ προσέφυγε χθες στην Επιτροπή για τον «Οπτικοακουστικό Τομέα και τα Μέσα Ενημέρωσης» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Με αναλυτικό υπόμνημα για τα όσα έχουν συμβεί στον τομέα της ελληνικής δημόσιας Ενημέρωσης, ζητάμε να συζητηθεί το όλο θέμα στην προσεχή συνεδρίαση αυτής της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην οποία να παραθέσουμε όλα τα στοιχεία και επιχειρήματά μας, για πραγματική, ποιοτική και αξιόπιστη Δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόραση.
 
Επίσης, με επιστολή μας στη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων ζητάμε νέα τους παρέμβαση αλληλεγγύης υπέρ των εργαζομένων της ΕΡΤ, με κοινή συνεδρίασή μας και συνέντευξη, στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, και παρέμβασή τους για την αποκατάσταση του δορυφορικού σήματος"
 
newsroom enet
Πηγή: ertopen
Σχόλια