Ο Ρόμπερτ Κένεντι είχε κλέψει τον εγκέφαλο του JFΚ για να κρύψει την ασθένειά του

Ενα νέο βιβλίο υποστηρίζει ότι ο Ρόμπερτ Κένεντι έκλεψε κομμάτια από τον εγκέφαλο του νεκρού αδελφού του μετά την αυτοψία για τη δολοφονία του. Αυτή είναι μια από τις τελευταίες - αλλά μάλλον όχι η τελευταία - αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, καθώς όσο πλησιάζουμε στην 22α Νοεμβρίου, 50η επέτειο από τη δολοφονία του χαρισματικού προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, όλο και περισσότερο ο κόσμος έρχεται ξανά αντιμέτωπος με νέα στοιχεία για τη ζωή και τον θάνατό του.

Μετά τη δολοφονία του στο Ντάλας, στις 22 Νοεμβρίου 1963, η σορός του JFK μεταφέρθηκε στην Ουάσινγκτον, στο Ναυτικό Νοσοκομείο Βηθεσδά για να πραγματοποιηθεί αυτοψία.

Ο εγκέφαλός του τοποθετήθηκε σε ένα ανοξείδωτο δοχείο και αποθηκεύτηκε σε εγκαταστάσεις των Μυστικών Υπηρεσιών, του τμήματος που είναι επιφορτισμένο με την ασφάλεια του Προέδρου και του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ. Αργότερα, αυτό το ανοξείδωτο δοχείο μεταφέρθηκε στα Εθνικά Αρχεία.

Τώρα ο συγγραφέας Τζέις Σουάνσον, ο οποίος έγραψε το βιβλίο «End Of Days: The Assassination Of John F. Kennedy», λέει ότι αυτό το δοχείο «εξαφανίστηκε» τον Οκτώβριο του 1966: Είχε τοποθετηθεί σε ένα ασφαλές δωμάτιο το οποίο είχε υπ' ευθύνη της η Εβελιν Λίνκολν, η πιστή γραμματέας του Τζον Φ. Κένεντι, καθώς ταξινομούσε τα έγγραφα της προεδρίας JFK, αλλά τότε, το φθινόπωρο του 1966, διαπιστώθηκε είχε χαθεί.

«Ο εγκέφαλος, οι ιστοί και άλλα υλικά από την αυτοψία έλειπαν. Κανείς δεν τα είδε έκτοτε» είπε ο Σουάνσον μιλώντας στη Νew York Post, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του.

Οι έρευνες του Σουάνσον τον οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι ο Ρόμπερτ Κένεντι, αδελφός του JFK και τότε υπουργός Δικαιοσύνης έκλεψε τον εγκέφαλο με τη βοήθεια της Λίνκολν.

Το κίνητρο της κλοπής είναι ακόμη πιο μυστηριώδες. Αλλοι, οπαδοί διαφόρων θεωριών συνωμοσιών για τον θάνατο του Κένεντι, πιστεύουν ότι ήθελε να αποκρύψει στοιχεία για τη δολοφονίας. Ωστόσο ο Σουάνσον πιστεύει ότι ο Ρόμπερτ Κένεντι - που ο ίδιος δολοφονήθηκε πέντε χρόνια μετά τον αδελφό του, το καλοκαίρι του 1968 - ανησυχούσε ότι ο εγκέφαλος θα αποκάλυπτε μυστικά για την υγεία του JFK.

«Το συμπέρασμά μου είναι ότι ο Ρόμπερτ Κένεντι έκλεψε όντως τον εγκέφαλο του αδελφού του - όχι για να καλύψει αποδεικτικά στοιχεία για τη δολοφονία, αλλά πιθανότατα για να καλύψει στοιχεία για την πραγματική αρρώστια του Τζον Κένεντι καθώς και τον αριθμό, το είδος και τη φύση των φαρμάκων που έπαιρνε», είπε ο Σουάνσον.
 tanea.gr
Σχόλια