Γιατί έδιναν τις “χρυσές μίζες” οι εταιρείες; Η εξήγηση



Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

1,7 εκατομμύρια μίζα για τα Leopard αποκάλυψε ο Κάντας. Άλλο ένα 1,5 για τα υποβρύχια. 3 εκατομμύρια για τα Kornet. Κι αυτά είναι μόνο όσα γνωρίζουμε! Φανταστείτε τι γινόταν παραπάνω. Αν ποτέ κατορθώσουμε να κάνουμε την πρόσθεση της μίζας θα μείνουμε το στόμα ανοιχτό κι ας έχουμε μπει πια στο νόημα.

Γιατί πλήρωναν τόσα λεφτά για μίζες εταιρείες μεγάλες με …προϊόντα που δεν θα είχαν πρόβλημα να προωθηθούν στο ελληνικό ολποστάσιο με απολύτως νόμιμες διαδικασίες; Τα άρματα μάχης Leopard για παράδειγμα ,δεν είχαν επί της ουσίας αντίπαλο. Όλοι γνωρίζαμε ότι ήταν η επικρατέστερη λύση για την Ελλάδα.

Οι ξένοι που έρχονταν να πουλήσουν όπλα στην Ελλάδα δεν τα έδιναν μόνο επειδή απέναντί τους είχαν άπληστους που τα ζήταγαν. Μην μας διαφεύγει ότι σε πολλές περιπτώσεις την…τεχνογνωσία της μίζας αυτοί οι ίδιοι οι πωλητές την έφεραν και οι δίκοι μας “πεινασμένοι” έχασαν τον έλεγχο πολύ γρήγορα.

Να είστε βέβαιοι επίσης ότι αυτοί που έδιναν τις πλουσιοπάροχες μίζες δεν “μπήκαν μέσα” ούτε ένα ευρώ. Ότι έδιναν το έβαζαν καπέλο στην πώληση και το πληρώναμε εμείς. Καμία αμφιβολία δεν υπάρχει γι΄ αυτό.

Πλήρωναν όπως είπε ο Κάντας για να εξασφαλίσουν σιωπή στα όσα εξόφθαλμα αναφέρονταν στις συμβάσεις που υπογράφαμε και οι οποίες τώρα μας έχουν δέσει χειροπόδορα και δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα! Δείτε τη περίπτωση των υποβρυχίων. Κι ένα μικρό παιδάκι καταλαβαίνει ότι το να έχεις πληρώσει πάνω από 2 δις για τέσσερα υποβρύχια και να έχεις παραλάβει μόνο ένα είναι προφανέστατα σκάνδαλο μεγατόνων! Κι όμως όταν το λές σ΄ όσους πολιτικούς χειρίστηκαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την υπόθεση μια απάντηση σου δίνουν: “Τι να κάνουμε οι συμβάσεις”!

 http://national-pride.org

Σχόλια