ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 'Η ΒΛΑΒΗ; ΝΕΚΡΟΙ οι 224 ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΕΣ ΤΗΣ 7K9268 - Επικίνδυνη η πρόσβαση στο σημείο λόγω ύπαρξης τζιχαντιστών

https://pbs.twimg.com/media/CSokcREUcAAaj7p.jpgΣτρατής Μαζίδης

Νεκροί είναι τελικά και οι 224 επιβαίνοντες επί του Airbus της Kolavia Flight που εκτελούσε την πτήση 7K9268 από το διεθνές αεροδρόμιο του Sharm El-Sheikh προς Αγία Πετρούπολη.

Το αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ 23 λεπτά μετά την απογείωσή του και συνετρίβη στη Χερσόνησο του Σινά.

Ο πρόεδρος Πούτιν κήρυξε εθνικό πενθος στη Ρωσία.

Οι αιγυπτιακές αρχές ενημέρωσαν τα ΜΜΕ πως η πρόσβαση στο σημείο της συντριβής είναι εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη λόγω της παρουσίας ισλαμιστικών ομάδων στη Χερσόνησο του Σινά.


Ωστόσο φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να διατυπώνονται υπόνοιες περί τρομοκρατικής ενέργειας. Όπως ανακοίνωσε ο tour operator "Brisco" ο πιλότος ήταν εμπειρότατος και με 12.000 ώρες πτήσεις. Οι 3800 ώρες ήταν με αυτού του τύπου το αεροσκάφος κι «επομένως δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε πως πρόκειται για ανθρώπινο σφάλμα».

Το αεροσκάφος έφτασε σε ύψος 10.000 μέτρων πριν αρχίσει ραγδαία να χάνει ταχύτητα, να αρχίσει να πέφτει και να εξαφανιστεί από τα ραντάρ. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν σε αιγυπτιακά ΜΜΕ ότι είδαν το Airbus να πέφτει τυλιγμένο στις φλόγες.

Το RT μεταδίδει ότι πηγή από το αιγυπτιακό αεροδρόμιο δήλωσε στο Ria Novosti πως το αεροσκάφος είχε ζητήσει αλλαγή πλάνου πτήσης αιτούμενο προσγείωση στο Κάιρο επικαλούμενο προβλήματα στις μηχανές.

Ωστόσο όπως εκτιμά ο Richard Woodward, τ. αντιπρόεδρος της Αυστραλιανής Ενωσης Πιλότων η απότομη απώλεια ύψους του αεροσκάφους μαρτυρά μια έκτακτη κατάσταση αφήνοντας ανοικτή ακόμη και την περίπτωση τρομοκρατικής ενέργειας.


freepen.gr 
Σχόλια