Πρόχειρη σταχυολόγηση κοσμητικών «επιθέτων»...

«Έχει σημασία ποιος τα είπε σε ποιον; Ή, στο πιο χυδαίο, ποιος «έσκισε» και «κουρέλιασε» ποιον;»…

Μεσάζοντες. Εντολοδόχοι ιδιοκτητών ΜΜΕ. Εκνομες. Υπονομευτές. Αλλότρια συμφέροντα. Συντονισμένο κρεσέντο κατά κυβέρνησης. Κουμπάροι (αυτό δεν...
είναι ακριβώς επίθετο, αλλά πάει με όλα). Αγαπημένος κομιστής (αυτός είναι ενικός). Μιντιακό λόμπι. Βαρόνοι. Ντιλάρει οβίδες και βόμβες. Θολά νερά σκανδάλων. Ηθικό πλεονέκτημα. Πιο σύντομο ανέκδοτο. Βρόμικο παιχνίδι. Εθνική μειοδοσία. Καθόλα νόμιμη. Βγάζει μεροκάματο με όσα λέει στα ΜΜΕ. Απειλητικό τηλεφώνημα. Μέρος της συμμορίας που εξυπηρετείτε ως πολιτικός βραχίονας. Μπράβοι των αφεντικών. Παραδεισένια λεφτά (το γνωστό ξενόγλωσσο paradise papers). Αρχηγός συμμορίας. Στα πάρτι του Μαρινάκη στο Island. Είπε ψέματα. Καραμπινάτη μίζα. ΑΣΧΕΤΟ: Ο κ. Γεωργιάδης καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης φώναζε από τα έδρανα. Συκοφάντης – ψεύτης – λασπολόγος (μαζωμένα από Γεννηματά σε Καμμένο). Μέσα σ’ όλα και κάποιος Τζον Σφακιανάκης, μεσάζων… ο θεός κι η ψυχή του· στο Google, λέει, τον έψαχνε ο Μητσοτάκης (και στη γη τον βρήκε;).

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, όπως έλεγε στον «Ατσίδα» ο Ντίνος Ηλιόπουλος. Τι να πω;

Ποιος σε ποιον είπε τα ανωτέρω; Γιατί όλα ειπώθηκαν, όπως ακριβώς τα γράφω, προχθές στο εθνικό (και αυτό είναι επίθετο) Κοινοβούλιο.

Αυτό να μην το χαρακτηρίσω τιμώντας όσους τότε, με τη χούντα, αγωνίστηκαν και βασανίστηκαν να το επαναφέρουν σε μια υψηλότερη βαθμίδα εθνικού διαλόγου και διαλεκτικού ήθους.

Εχει σημασία ποιος τα είπε σε ποιον; Ή, στο πιο χυδαίο, ποιος «έσκισε» και «κουρέλιασε» ποιον;

Ξέρετε τι νομίζω πως έχει σημασία, προτού μας πάρει ο διάολος συμπούρμπουλους; Ενας!

Δείξτε μου έναν από τους εθνικούς αντιπροσώπους μας που προχθές να έμεινε ηχηρά απών (να εκδήλωσε δηλαδή θυμό και οργή) για όσα διημείφθησαν και πού μπορεί να μας οδηγήσουν, να του φιλήσω τα πόδια! Επιτέλους…


Πέτρος Μανταίος
Σχόλια