Αμερικανοί και Ρώσοι απεσταλμένοι ανταλλάσσουν χειραψία και αγκαλιάζονται πριν από τη θερμή συνάντηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ





Λίγα λεπτά πριν από την προειδοποίηση ότι η Ουάσινγκτον οδηγεί το κόσμο σε "θλιβερά και σοβαρά γεγονότα" στη Συρία, ο απεσταλμένος της Ρωσίας στον ΟΗΕ ανταλλάσσει φιλοφρονήσεις και φιλιά με την απεσταλμένη των ΗΠΑ Νίκκι Χάλεϊ, δείχνει ένα βίντεο .
Πριν να αποτυχαίνει το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών την Τρίτη να περάσει τρία χωριστά ψηφίσματα σχετικά με μια φερόμενη χημική επίθεση στην Ανατολική Γκούτα, ο Βασίλης Νεμπέμπια, πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ, πλησίασε την Αμερικανίδα συνάδελφό του, αντάλλαξε χειραψία και τη φίλησε μια φορά σε κάθε μάγουλο, στη διάρκεια μιας σκηνής που φαίνεται να ήταν μια σύντομη αλλά φιλική συζήτηση μεταξύ των δύο διπλωματών.


Λίγο αργότερα, ο Νεμπέμπια κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι προσπάθησε να εμποδίσει μια αμερόληπτη έρευνα για την υποτιθέμενη χημική επίθεση στη Ντούμα, προειδοποιώντας ότι οι ενέργειες που έλαβαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους «πρέπει να μας ανησυχούν πολύ, όλους μας, επειδή μπορεί να βρεθούμε κάτω από μερικά πολύ θλιβερά και σοβαρά γεγονότα". Από την πλευρά της, η Χάλεϊ κατηγόρησε τη Ρωσία για υποκρισία και "ότι παίζει παιχνίδια ".
"Αυτό το συμβούλιο, και τουλάχιστον η Ρωσία, δεν θα πρέπει κυριαρχεί", δήλωσε η Χάλεϊ.
Νωρίτερα, η Χάλεϊ είχε ορκιστεί ότι οι ΗΠΑ «δεν θα είναι ποτέ φίλες» με τη Ρωσία. Ο Νεμπέμπια απάντησε τη Δευτέρα, λέγοντας στην Χάλεϊ ότι εσείς οι Ηνωμένες Πολιτείες "κάνετε λάθος να πιστεύετε ότι έχετε φίλους. Οι λεγόμενοι φίλοι σας είναι απλώς εκείνοι που δεν μπορούν να σας πουν όχι. Αυτό είναι το μοναδικό κριτήριο σας για τη φιλία".



Μετάφραση από αγγλικά: Κριστιάν Ακκυριά https://www.rt.com/news/423800-nebenzia-haley-kiss-shake-hands/


Σχόλια