«Ακρωτηριάζουν» ιστορικά την Ελλάδα και την αποκόπτουν από την Μακεδονία και ΘράκηΟι αρχαιολογικές ανασκαφές στη χερσόνησο Taman, στη νοτιοδυτική Ρωσία και στις βόρειες ακτές της Μαύρης Θάλασσας έφεραν στο φως μία αρχαία κορινθιακή περικεφαλαία, σε αρκετά καλή κατάσταση. Aνήκει σε ομάδα της ελληνικής αποικίας Ερμώνασσα, και χρονολογείται στο πρώτο τέταρτο του 5ου αιώνα π.Χ. Δίπλα της υπήρχαν μεταξύ άλλων ένας αμφορέας και δύο σκελετοί.
Αυτές οι ανασκαφές σε πολλές περιπτώσεις είναι «όπλα» στην Διπλωματία και σε αυτή την περίπτωση στην Ελληνική. Σε πολλές ανασκαφές, μαζί με τους αρχαιολόγους υπάρχουν και άλλοι «αρχαιολόγοι» άλλων υπηρεσιών οι οποίοι πολλές φορές ελέγχουν την ανακάλυψη η και αυτό γιατί σε μερικές περιπτώσεις μπορεί αν αλλάξει και την ροή της ιστορίας.


Κάτι τέτοιο συμβαίνει αυτή την στιγμή στην Βουλγαρία όπου μανιωδώς ψάχνουν να ανακαλύψουν τον τάφο του Ορφέα, και αυτό θα δώσει στους Βούλγαρους την δυνατότητα να δημιουργήσουν την δική τους «Ακρόπολη» ώστε στο τέλος να ταυτιστούν με τους αρχαίους Θράκες. Οι αρχαίοι Θράκες κατοικούσαν σε μια περιοχή, από την Ανατολική Θράκη μέχρι το Κόσοβο και βόρεια μέχρι την σημερινή νότια Ρουμανία


Αν οι Βούλγαροι οικειοποιηθούν πλήρως την ιστορία των Θρακών, θα έχουν τα δικά τους «όπλα» για να τα χρησιμοποιήσουν όταν και όποτε χρειαστεί. Εξάλλου, η επανάσταση του Ίλιντεν που έχει έρθει στην επικαιρότητα, ξεκίνησε από τα δύο άκρα του «Βουλγαρικού Βασιλείου» που ονειρευόταν, την Ανδριανούπολη και την περιοχή των Σκοπίων

Αποκόπτουν την «ιστορική» τους συνέχεια οι «Μακεδόνες»Η δημιουργία ενός «Μακεδονικού» Έθνους είναι κάτι που η Βουλγαρία δεν θέλει να συμβεί για δύο κύριους λόγους. Ο ένας είναι ιστορικός αφού αμφισβητεί το αφήγημα της ως την συνέχεια των Θρακών στην περιοχή και ο δεύτερος και πιο ουσιαστικός η ενδυνάμωση του «Ορφανού Έθνους» στην περιοχή, αυτό των Πομάκων.
Μάλιστα οι Πομάκοι έχουν και την πλήρη στήριξη των Αμερικανών και το «Pomakistan» που ονειρεύονται οι Πομάκοι της Βουλγαρίας είναι μια «τανάλια» στο λαιμό των Βουλγάρων με τους Αμερικανούς να μην διστάσουν να την σφίξουν αν οι Βούλγαροι αποφασίσουν στο μακρύ μέλλον να αλλάξουν στρατόπεδο.
Αν στην ονομασία των Σκοπίων μπει και το όνομα Μακεδονία είναι πέρα από βέβαιο ότι η περιοχή στην επόμενη δεκαετία θα γίνει πεδίο συγκρούσεων. Σε εκείνη την περίπτωση χάριν της ειρήνης και της φιλίας των λαών, η Κεντρική Δημοκρατία των Βαλκανίων με «μαλακά σύνορα» θα είναι η λύση.
Αυτή η λύση και η συνύπαρξη διαφορετικών λαών, θρησκειών και πολιτισμών θα δοκιμασθεί τα επόμενα χρόνια στην Θεσσαλονίκη. Εξάλλου η πόλη το έχει ξαναζήσει.
viadiplomacy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας