Προσαρμοσμένη Αναζήτηση

Τσιπαρίστηκαν πάνω από 4.000 Σουηδοί με υποδερμικό RFID στο χέρι, από το 2015Σουηδία, περισσότεροι από 4.000 Σουηδοί έχουν ένα RFID Mircrochip εμφυτευμένο στο πάνω μέρος του χεριού τους, μεταξύ του δείκτη και του αντίχειρα.
Τα εμφυτεύματα χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά το 2015 - αρχικά εμπιστευτικά - πριν καθιερωθούν αργότερα.
Αν και υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με πιθανές παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων, πολλοί Σουηδοί αποδέχονται την παραβίαση, όσον αφορά την ιδιωτική τους ζωή.
Ο Ben Libberton, μικροβιολόγος στο εργαστήριο MAX IV της Σουηδικής πόλης Lund δήλωσε ότι "αυτή τη στιγμή, τα προσωπικά δεδομένα που αποθηκεύονται δεν είναι πολλά, αλλά είναι πιθανόν να αυξηθεί η ποσότητα τους.
όσο περισσότερα δεδομένα αποθηκεύονται σε ένα μόνο σημείο, όπως στο τσιπ, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος, να χρησιμοποιηθούν κάποτε εναντίον μας.
για παράδειγμα αν στο τσιπ αποθηκευτεί ένα ιατρικό μας πρόβλημα, δεν γνωρίζουμε ποιος θα το ανακαλύψει και πότε..."
Πρόσθεσε ότι τα εμφυτεύματα των τσιπ θα μπορούσαν να προκαλέσουν «λοιμώξεις ή αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος».
Οι ηλεκτρονικές ετικέτες έχουν μέγεθος περίπου ενός κόκκου ρυζιού και εμφυτεύονται μέσω σύριγγας στο πίσω μέρος του χεριού.
Πολλές εταιρείες στη Σουηδία προσφέρουν ήδη δωρεάν την υπηρεσία στους υπαλλήλους τους, για να τους βοηθήσουν να εισέλθουν γρήγορα στο κτίριο ή να πληρώσουν για φαγητό ή καφέ.
τα υποδερμικά μικροτσίπ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντικατάσταση κλειδιών, πιστωτικών καρτών και εισιτηρίων τρένων.
Τα μικρά εμφυτεύματα χρησιμοποιούν την τεχνολογία Near Field Communication (NFC), όπως συμβαίνει και με τις ανέπαφες πιστωτικών καρτών ή τις mobile payments.
τα αναγνωριστικά μικροτσίπ που εμφυτεύονται στο χέρι, επιτρέπουν την εύκολη πρόσβαση σε κτίρια, γραφεία, συναυλίες, και κοινωνικά μέσα
Η διαδικασία εμφύτευσης του τσιπ κοστίζει περίπου $ 180 (£ 140) και το τσιπ έχει το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού
Η miniature τεχνολογία παρακάμπτει την ανάγκη για μετρητά, εισιτήρια και κάρτες πρόσβασης.Η BioHax International είναι ο ηγέτης της αγοράς στην καινοτόμο βιομηχανία και έχει κατακτήσει τη φαντασία του κοινού από τότε που την ξεκίνησε -πριν από πέντε χρόνια- ο Jowan Osterlund, πρώην επαγγελματίας body piercer.

dailymail.co.uk


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας: