Ακολουθήστε μας στο Google News

ΗΠΑ για Β. Κορέα: Αν κάνει δοκιμή πυραύλου θα λάβουμε αντίστοιχα μέτραΟ Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν, τονίζει πως αν η Β. Κορέα πραγματοποιήσει δοκιμή πυραύλου, τότε, και οι ΗΠΑ, θα λάβουν αντίστοιχα μέτρα.Οι ΗΠΑ θα απογοητευτούν πολύ στην περίπτωση που η Βόρεια Κορέα προχωρήσει σε δοκιμαστική εκτόξευση ενός πυραύλου μακράς ακτίνας δράσης ή ενός πυραύλου με πυρηνική κεφαλή.

Αυτό ανέφερε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν, ο οποίος ανέφερε πως σε μια τέτοια περίπτωση οι ΗΠΑ θα λάβουν τα κατάλληλα μέτρα ως μία ηγετική στρατιωτική και οικονομική δύναμη.
Η Ουάσινγκτον έχει αρκετά “εργαλεία στην διάθεσή της” για να αντιδράσει σε οποιαδήποτε δοκιμαστική εκτόξευση δήλωσε σήμερα ο Ο’ Μπράιεν στην διάρκεια μιας συνέντευξης του στο ABC News και στην εκπομπή “This Week.”

“Θα διαμορφώσουμε την κρίση μας, αλλά οι ΗΠΑ θα αναλάβουν δράση, όπως κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις,” δήλωσε ο ίδιος.
“Αν ο Κιμ Γιονγκ Ουν ακολουθήσει αυτή την προσέγγιση, θα απογοητευτούμε ουσιαστικά και θα δείξουμε την απογοήτευση μας,” τόνισε ο Ο’ Μπράιεν.
Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη