Ανοίγει το παιχνίδι του 5G!...



Μέσα στο 2020 ανοίγει το μεγάλο παιχνίδι για την απόδοση του 5G στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών για τις ευρυζωνικές υπηρεσίες. 

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών πιέζει –όπως και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης– για τον αποκλεισμό της κινεζικής  ενώ η...
Cosmote, με παραίνεση της μητρικής Deutsche Telekom, πιθανότερα θα επιλέξει ως πάροχο για την ανανέωση του δικτύου της τη σουηδική Ericsson, που προωθούν οι ΗΠΑ, με δαπάνη που θα ξεπεράσει τα 170 εκατ. ευρώ.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει εντός του 2020 να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την απόδοση του Ψηφιακού Μερίσματος των 700 MHZ και για τον λόγο αυτό έχει εκδοθεί ο προσωρινός χάρτης συχνοτήτων κάτω από την 50ή συχνότητα στα UHF, ώστε να μετακινηθεί η τηλεόραση –ΕΡΤ και Digea– εντός του 2020. 

Κι ενώ για την τηλεόραση υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες, θεσμικού κυρίως τύπου, όπως η έκδοση του νέου χάρτη συχνοτήτων και το πρότυπο ψηφιακής μετάδοσης, για το φάσμα των δικτύων 5G ετοιμάζεται πληθώρα ερευνών και μελετών.

Υπάρχει ήδη, όπως έγραψε την περασμένη Κυριακή η στήλη, η μελέτη για το 5G και το φάσμα που θα χορηγηθεί από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Τώρα, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προκηρύσσει επίσης διαγωνισμό για την πρόσληψη συμβούλου που θα εκπονήσει μελέτη με θέμα «Στόχοι και στρατηγικές για την εισαγωγή και λειτουργία δικτύων 5ης γενιάς στην Ελλάδα – Objectives and strategies for 5G in Greece», με συνολική δαπάνη 167.400 ευρώ. 

Σκοπός της μελέτης σύμφωνα με τον διαγωνισμό είναι η πρόταση στρατηγικής και οδικού χάρτη ανάπτυξης, εφαρμογής και χρήσης δικτύων 5G στην Ελλάδα καθώς και συγκεκριμένων σεναρίων για τη βιώσιμη εισαγωγή και λειτουργία, οι δυνητικές αγορές εφαρμογών 5G, τα επιχειρηματικά μοντέλα και άλλα...

typologies.gr
Σχόλια