Ασκήσεις για αρχάριους για να δοκιμάσουν στο σπίτι

Αποφεύγετε το γυμναστήριο; Φέρτε την προπόνηση σε εσάς! Η ιδέα της επίσκεψης σε ένα γυμναστήριο μπορεί να σας φαίνεται τρομακτική. Εμείς εκτός από τις ασκήσεις στο σπίτι, σε αυτό το σημείο θα σας προτείνουμε και το Fitnovation Gym στον Άλιμο. Πρόκειται για έναν αθλητικό πολυχώρο, στον οποίο μπορείτε να γυμναστείτε είτε είστε αρχάριος είτε είστε προχωρημένος. Πάμε όμως να δούμε μερικές ασκήσεις στο σπίτι που γίνονται ολοένα και πιο κοινή επιλογή για όσους θέλουν να παραμείνουν σε φόρμα, υγιείς και χαρούμενοι. 1. Πιέσεις - Press-up Κατεβείτε σε μια θέση πίεσης με τα χέρια σας τοποθετημένα στο άνοιγμα της πλάτης, έτσι ώστε να σχηματίζεται μια ευθεία γραμμή από το κεφάλι σας έως τις φτέρνες, μέσω των γλουτών σας. Χαμηλώστε το σώμα σας έως ότου το στήθος σας είναι λίγα εκατοστά από το έδαφος και στη συνέχεια πιέστε εκτείνοντας πλήρως τα χέρια σας. Αυτό είναι μια επανάληψη. Αυτή η κίνηση χρησιμοποιεί πολλαπλές ομάδες μυών για μέγιστη ανάπτυξη και ενισχύει τις αρθρώσεις των ώμων σας. Εύκολη εκτέλεση ως άσκηση στο σπίτι, αυτό σας προετοιμάζει για την πρόοδο στις πιο απαιτητικές ασκήσεις ώμων που θα αντιμετωπίσετε σε ένα γυμναστήριο, όπως το πάγκο κλίσης. 2. Σχοινάκι Η απόλυτη προπόνηση χωρίς αμφιβολία, το σχοινάκι θα μπορούσε να είναι η πιο αποτελεσματική μορφή cardio άσκησης. Μια μελέτη βρήκε ότι μόλις 10 λεπτά την ημέρα με το σχοινί ήταν παρόμοια με 30 λεπτά τζόκινγκ. 3. Burpees Από όρθια θέση, πηδήξτε στον αέρα με τα χέρια ψηλά. Μόλις τα πόδια σας προσγειωθούν, μεταβείτε σε κάθισμα και έπειτα σε παράλληλη θέση με το πάτωμα τοποθετώντας τις παλάμες σας στο πάτωμα. Αυτή είναι μια επανάληψη. Όσον αφορά την καύση λίπους στο σπίτι, λίγες κινήσεις μπορούν να το κάνουν καλύτερα από τα burpees. Ιδανική άσκηση για καύση λίπους με μηδενικό εξοπλισμό. Βάλτε την στη ρουτίνα προπόνησης σας στο σπίτι για να αυξήσετε τον καρδιακό σας ρυθμό ή να θέσετε στον εαυτό σας καθημερινές προκλήσεις. 4. Προβολές με αναπήδηση Ξεκινήστε σε θέση προβολής, έπειτα πηδήξτε στον αέρα, φέρνοντας το πίσω πόδι σας προς τα εμπρός και το μπροστινό πόδι πίσω. Προσγειωθείτε και επαναλάβετε. Προσγειωθείτε και στα δύο πόδια ταυτόχρονα για να μετριάσετε την επίδραση στις αρθρώσεις σας. Ακριβώς όπως και με τα burpees, είναι ιδανική άσκηση για το καρδιαγγειακό σας σύστημα. Επίσης βοηθά στο να δημιουργήσετε ταχύτερα και πιο ισχυρά τετρακέφαλα. 5. Πιέσεις - Press-up του Spiderman Ξεκινήστε από μια παραδοσιακή θέση πίεσης. Χαμηλώστε τόσο όσο να μην ακουμπάτε το πάτωμα και φέρτε το δεξί σας γόνατο στον δεξιό σας αγκώνα, κρατώντας το μακριά από το έδαφος. Πιέστε προς τα πάνω και επιστρέψτε το πόδι σας στην αρχική θέση. Επαναλάβετε με το άλλο πόδι. Ιδανική άσκηση αν θέλετε να αναβαθμίσετε την κινητικότητα σας πριν από την προπόνηση ή απλώς θέλετε να αλλάξετε τη ρουτίνα του στήθους.






Αποφεύγετε το γυμναστήριο; Φέρτε την προπόνηση σε εσάς!


Η ιδέα της επίσκεψης σε ένα γυμναστήριο μπορεί να σας φαίνεται τρομακτική. Εμείς εκτός από τις ασκήσεις στο σπίτι, σε αυτό το σημείο θα σας προτείνουμε και το Fitnovation Gym στον Άλιμο. Πρόκειται για έναν αθλητικό πολυχώρο, στον οποίο μπορείτε να γυμναστείτε είτε είστε αρχάριος είτε είστε προχωρημένος.


Πάμε όμως να δούμε μερικές ασκήσεις στο σπίτι που γίνονται ολοένα και πιο κοινή επιλογή για όσους θέλουν να παραμείνουν σε φόρμα, υγιείς και χαρούμενοι.


1. Πιέσεις - Press-up


Κατεβείτε σε μια θέση πίεσης με τα χέρια σας τοποθετημένα στο άνοιγμα της πλάτης, έτσι ώστε να σχηματίζεται μια ευθεία γραμμή από το κεφάλι σας έως τις φτέρνες, μέσω των γλουτών σας. Χαμηλώστε το σώμα σας έως ότου το στήθος σας είναι λίγα εκατοστά από το έδαφος και στη συνέχεια πιέστε εκτείνοντας πλήρως τα χέρια σας. Αυτό είναι μια επανάληψη.


Αυτή η κίνηση χρησιμοποιεί πολλαπλές ομάδες μυών για μέγιστη ανάπτυξη και ενισχύει τις αρθρώσεις των ώμων σας. Εύκολη εκτέλεση ως άσκηση στο σπίτι, αυτό σας προετοιμάζει για την πρόοδο στις πιο απαιτητικές ασκήσεις ώμων που θα αντιμετωπίσετε σε ένα γυμναστήριο, όπως το πάγκο κλίσης.


2. Σχοινάκι


Η απόλυτη προπόνηση χωρίς αμφιβολία, το σχοινάκι θα μπορούσε να είναι η πιο αποτελεσματική μορφή cardio άσκησης. Μια μελέτη βρήκε ότι μόλις 10 λεπτά την ημέρα με το σχοινί ήταν παρόμοια με 30 λεπτά τζόκινγκ.


3. Burpees


Από όρθια θέση, πηδήξτε στον αέρα με τα χέρια ψηλά. Μόλις τα πόδια σας προσγειωθούν, μεταβείτε σε κάθισμα και έπειτα σε παράλληλη θέση με το πάτωμα τοποθετώντας τις παλάμες σας στο πάτωμα. Αυτή είναι μια επανάληψη.


Όσον αφορά την καύση λίπους στο σπίτι, λίγες κινήσεις μπορούν να το κάνουν καλύτερα από τα burpees. Ιδανική άσκηση για καύση λίπους με μηδενικό εξοπλισμό. Βάλτε την στη ρουτίνα προπόνησης σας στο σπίτι για να αυξήσετε τον καρδιακό σας ρυθμό ή να θέσετε στον εαυτό σας καθημερινές προκλήσεις.


4. Προβολές με αναπήδηση


Ξεκινήστε σε θέση προβολής, έπειτα πηδήξτε στον αέρα, φέρνοντας το πίσω πόδι σας προς τα εμπρός και το μπροστινό πόδι πίσω. Προσγειωθείτε και επαναλάβετε. Προσγειωθείτε και στα δύο πόδια ταυτόχρονα για να μετριάσετε την επίδραση στις αρθρώσεις σας.


Ακριβώς όπως και με τα burpees, είναι ιδανική άσκηση για το καρδιαγγειακό σας σύστημα. Επίσης βοηθά στο να δημιουργήσετε ταχύτερα και πιο ισχυρά τετρακέφαλα.


5. Πιέσεις - Press-up του Spiderman


Ξεκινήστε από μια παραδοσιακή θέση πίεσης. Χαμηλώστε τόσο όσο να μην ακουμπάτε το πάτωμα και φέρτε το δεξί σας γόνατο στον δεξιό σας αγκώνα, κρατώντας το μακριά από το έδαφος. Πιέστε προς τα πάνω και επιστρέψτε το πόδι σας στην αρχική θέση. Επαναλάβετε με το άλλο πόδι.


Ιδανική άσκηση αν θέλετε να αναβαθμίσετε την κινητικότητα σας πριν από την προπόνηση ή απλώς θέλετε να αλλάξετε τη ρουτίνα του στήθους.


1/6: Η δημοσίευση προέρχεται από το Digital Marketing Expert | www.lithosdigital.gr.
Και ευχαριστούμε για την στήριξη τους!

Σχόλια