Βουλγαρία: Οι αρχές τονίζουν ότι το φορτηγό που ανατινάχθηκε στη γέφυρα της Κριμαίας δεν διέσχισε ποτέ το έδαφος τους


Οι αρχές της Βουλγαρίας διέψευσαν σήμερα τις αναφορές σύμφωνα με τις οποίες το φορτηγό που συνδέεται με την ισχυρή έκρηξη η οποία κατέστρεψε τη ρωσική γέφυρα στην προσαρτημένη Κριμαία ταξίδεψε μέσω του βουλγαρικού εδάφους.

Ο Αλεξάντερ Μπαστρίκιν, ο επικεφαλής της ρωσικής Διερευνητικής Επιτροπής, υποστήριξε ότι το όχημα είχε περάσει από τη Βουλγαρία, τη Γεωργία, την Αρμενία, τη Νότια Οσετία και τη ρωσική περιοχή του Κρασνοντάρ προτού φθάσει στη γέφυρα.

"Διαπιστώθηκε αναμφισβήτητα ότι το φορτηγό που ανατινάχθηκε πάνω στη γέφυρα της Κριμαίας, δεν ήταν ποτέ στο έδαφος της Βουλγαρίας", αναφέρει η βουλγαρική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της. "Η βουλγαρική κυβέρνηση με κανένα τρόπο δεν θα επιτρέψει το όνομα της χώρας να συνδεθεί με οποιαδήποτε εμπλοκή σε τρομοκρατική ενέργεια", υπογραμμίζεται.

Η Ρωσία έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις της στην Ουκρανία μετά την έκρηξη στη γέφυρα. Την Κυριακή, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε την Ουκρανία ότι ενορχήστρωσε την έκρηξη την οποία περιέγραψε ως "τρομοκρατική ενέργεια".

Οι μαζικοί βομβαρδισμοί ουκρανικών πόλεων από τη Ρωσία συνιστούν εγκλήματα πολέμου βάσει του διεθνούς δικαίου, δήλωσαν σήμερα οι πρόεδροι της Ομάδας "Εννέα του Βουκουρεστίου", στην οποία περιλαμβάνεται η Βουλγαρία.


Zougla.gr

Σχόλια