Άδωνις Γεωργιάδης: Αδειάζει τον εαυτό του για τον φόρο λίπους στα τρόφιμα...

Nonews-NEWS.com



Άδωνις Γεωργιάδης: Αδειάζει τον εαυτό του για τον φόρο λίπους στα τρόφιμα...
http://www.nonews-news.com/2024/05/blog-post_202.html
May 26th 2024, 15:15



Το ρεπορτάζ της ΑΥΓΗΣ της Παρασκευής αναφορικά με τον φόρο... λίπους ή «φόρο της αμαρτίας» που σκέφτονται να φέρουν η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο Άδωνης Γεωργιάδης φαίνεται ότι έφερε σε δύσκολη θέση τον υπουργό Υγείας. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Open επιχείρησε... να διαψεύσει την εφημερίδα, διερωτώμενος «με έχετε ακούσει ποτέ να λέω εγώ τέτοιο πράγμα; Έχω αρμοδιότητα να βάζω φόρους;». Στη συνέχεια, βέβαια, παραδέχτηκε ότι δεν έχει διαβάσει το ρεπορτάζ και συμπλήρωσε: «Σε πολλές χώρες υπάρχει τέτοιος φόρος. Ονομάζεται ο "φόρος της αμαρτίας". Μπαίνει συνήθως στη ζάχαρη, στο αλάτι, στο αλκοόλ και στον καπνό. Και υπάρχουν απόψεις, π.χ., ο ΠΟΥ το έχει εισηγηθεί και για την Ελλάδα και για άλλες χώρες να μπει τέτοιος φόρος σε όλα όσα έχουν υπερβολικό αλάτι, υπερβολική ζάχαρη, υπερβολικό αλκοόλ, καπνό». Δηλαδή, αφού διέψευσε, στη συνέχεια επιβεβαίωσε!


 
Σύμφωνα πάντως με το δελτίο Τύπου που έστειλε το ίδιο το υπουργείο Υγείας για τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας στο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Υγεία στο Abu Dhabi, αναφέρεται ότι: «Σχετικά με την πρωτοβουλία Partnership for Health System Sustainability and Resilience (PHSSR) ο υπουργός ανέφερε: "Στην Ελλάδα, τον Νοέμβριο του 2023 ανακοινώσαμε τα 23 μέτρα τα οποία προτάθηκαν να υλοποιηθούν ώστε να έχουμε ένα νέο περιβάλλον του PHSSR στη χώρα μας. Και είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έχουμε ήδη προχωρήσει στην υλοποίησή τους"». Μία επίσκεψη στην ιστοσελίδα του PHSSR Greece είναι αρκετή για να δούμε αυτά τα 23 μέτρα, που είναι μάλιστα σε φάση υλοποίησης. «2A. Νέοι τρόποι χρηματοδότησης. Εισαγωγή φόρων κατανάλωσης σε δραστηριότητες ή αγαθά που θεωρούνται επιβλαβή για την υγεία (φόροι αμαρτίας), για τη βελτίωση της χρηματοδοτικής βάσης του συστήματος Υγείας και τον περιορισμό της έκθεσης του πληθυσμού σε παράγοντες κινδύνου για την υγεία» αναγράφεται χαρακτηριστικά. Επομένως, μάλλον ο Άδ. Γεωργιάδης πιάστηκε απροετοίμαστος, με αποτέλεσμα να κάνει μπρος-πίσω στα λεγόμενά του και στο τέλος να παραδεχτεί ότι υπάρχει σχετική εισήγηση για την Ελλάδα, σε μια περίοδο ακραίας ακρίβειας.




Ακόμα ένα στοιχείο που δείχνει την αμηχανία του υπουργού Υγείας: Στο δελτίο Τύπου του υπουργείου για τη συνέντευξη στο Open η αναφορά του στον φόρο της αμαρτίας έχει εξαφανιστεί...


Η ΑΥΓΗ




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια